login
| EN

Vljudno vabljeni na tretje letošnje predavanje z naslovom »Königsberg: A Hidden Key to Graph Theory's Door« ki bo v sredo, 21. februarja 2024, ob 18.00, v Veliki predavalnici 3, UP FAMNIT in prek ZOOM povezave, predaval bo dr. Blas Fernandez, UP FAMNIT in UP IAM. 

Drugo predavanje letošnjega cikla z naslovom “Kako z matematičnimi prijemi premagati nasprotnika v igri SET” je izvedel Dr. Vito Vitrih, UP FAMNIT in UP IAM. Predavanje je potekalo preko vidokonferenčne povezave ZOOM.


Vljudno vas vabimo na inavguracijsko predavanje prof. dr. Marka Orla, rednega profesorja za področje Matematike, z naslovom "Grafološka jedra", ki bo v ponedeljek, 19. februarja 2024 ob 15. uri v predavalnici Famnit-VP1, Glagoljaška 8, Koper (1. nadstropje).


 


Oddelek za informacijske znanosti in tehnologije (DIST) na UP FAMNIT išče vrhunskega podoktorskega raziskovalca ali raziskovalko na področju psihološko podprtega uporabniškega modeliranja pod vodstvom izr. prof. dr. Marka Tkalčiča.

Pifilologija zajema različne mnemotehnične tehnike, ki nam lahko pomagajo pri znanju največjega možnega števila decimalk števila pi. En od načinov je piezija – torej poezija, v kateri mora število črk v n-ti besedi sestavka biti enako n-ti decimalki v desetiškem zapisu števila pi.
 

 // Nekaj prvih decimalk števila pi //


S februarjem 2024 začenjamo dvoletno raziskovalno delo v okviru mednarodnega projekta LIFE BE-WoodEN – Stavbe in izobraževanje v lesnem ekosistemu za Novi evropski Bauhaus, ki se bo izvajal v okviru Začetnega vozlišča Akademije Novega evropskega Bauhausa za trajnostno grajeno okolje z obnovljivimi materiali (NEBAP Hub).


Raziskovalec se bo zaposlil na Univerzi na Primorskem v skupini za gradbeništvo in postal doktorant Univerze na Primorskem v okviru doktorskega študijskega programa Obnovljivi materiali za zdrava grajena okolja na UP FAMNIT.

Iščemo dinamičnega in motiviranega doktorskega kandidata za delo na področju razvoja in vrednotenja razgradljivih kompozitnih sistemov les-beton.

V sklopu projekta Zelena, digitalna in vključujoča Univerza na Primorskem (GDI UP) je 12. in 19. januarja 2024 na UP PEF potekala dvodelna delavnica z naslovom Umetna inteligenca in raba trenutnih orodij, ki jo je izvedel izr. prof. dr. Matjaž Kljun, raziskovalec na UP IAM in predavatelj na UP Famnit.


Podaljšujemo rok prijave za razpisano delovno mesto J017100 SAMOSTOJNI STROKOVNI DELAVEC VII/1 v Kadrovski službi UP FAMNIT in UP IAM. Delovno razmerje bo sklenjeno s polnim delovnim časom, 40 ur na teden (100 %), za določen čas enega leta z možnostjo podaljšanja in trimesečnim poskusnim delom.

ponedeljek, 29. januar 2024

Sodelavci HICUB Lab na 8. konferenci HCI SI


V petek, 26. januarja 2023, je na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI UM) potekala 8. edicija konference HCI Slovenija.

petek, 26. januar 2024

Strokovno srečanje Piran po Piranu


Raziskovalke Slovenskega centra za raziskovanje samomora (SCSR UP IAM) so v četrtek, 25. januarja 2024, predstavile svoje aktualno raziskovalno delo na strokovnem srečanju z naslovom Piran po Piranu.


Kadrovska služba UP FAMNIT in UP IAM razpisuje delovno mesto J017100 SAMOSTOJNI STROKOVNI DELAVEC VII/1. Delovno razmerje bo sklenjeno s polnim delovnim časom, 40 ur na teden (100 %), za določen čas enega leta z možnostjo podaljšanja in trimesečnim poskusnim delom.

Predviden začetek dela s 1. marcem 2024. 


Vljudno vabljeni na drugo letošnje predavanje z naslovom

»Kako z matematičnimi prijemi premagati nasprotnika v igri SET«,

ki bo v sredo, 24. januarja 2024, ob 18.00, v Veliki predavalnici 3, UP FAMNIT in
prek ZOOM povezave,

predaval bo dr. Vito Vitrih, UP FAMNIT in UP IAM. 

Evropska komisija je objavila poročilo »Incentives and Skills: Focus on Research Talent. Mutual Learning Exercise on Knowledge Valorisation – Focus on Skills, Intersectoral Cooperation and Incentive Systems«, ki se osredotoča na to  načine gojenja raziskovalnih talentov, kar je bistveno za učinkovito izkoriščanje znanja.

Na UP FAMNIT je odprto delovno mesto D010001 ASISTENT - ASISTENT Z DOKTORATOM ZA PODROČJE RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE - M/Ž. Delovno razmerje bo sklenjeno s polnim delovnim časom 40 ur na teden (100 %), za določen čas 12 mesecev. Pogoj je aktivno znanje slovenskega jezika, zaradi opravljanja pedagoškega dela.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti