login
| EN

Evropska dekliška matematična olimpijada (EGMO) bo leta 2023, z aktivno udeležbo Univerze na Primorskem, organizirana v Sloveniji, pod okriljem Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije (DMFA) in podporo Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) ter Ministrstva za delo, družino, socialne razmere in enake možnosti (MDDSZ).

Naslednja, že 12. edicija olimpijade EGMO, se bo odvijala od 13. do 19. aprila 2023 v Portorožu in bo združevala matematične navdušenke iz kar 60 držav (evropskih in neevropskih), skupaj približno 240 tekmovalk. Dogodek je DMFA gostil v Sloveniji že leta 2006 in leta 2015.

The European Girls’ Mathematical Olympiad (EGMO) je mednarodno tekmovanje iz matematike, namenjeno srednješolkam, katerih zanimanje za matematiko presega običajni šolski program. Dijakinje se morajo za udeležbo na EGMO kvalificirati na ustreznem nacionalnem tekmovanju in kasneje, skupaj s svojimi svetovalci, sestaviti ustrezno nacionalno delegacijo.

EGMO je odlična priložnost povezovanja, saj spodbuja mlade znanstvenike, povečuje delež študentk v ekipah Mednarodne matematične olimpijade (IMO) ter podpira družbeno, kulturno in interdisciplinarno izmenjavo med najstniki z vsega sveta.

Več o konferenci je dostopno na spletni strani EGMO2023, na kateri so zbrani vsi podatki in najnovejše informacije.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti