login
| EN
četrtek, 11. julij 2024

Nevena Pivač je nova doktorica znanosti

Danes, 11. 7. 2024, smo na UP pozdravili še eno doktorico znanosti. 

Nevena Pivač, študentka doktorskega študijskega programa Matematične znanosti na UP FAMNIT, bo zagovarjala doktorsko disertacijo z naslovom Structure and algorithms for graph classes: new results on minimal separators and independent sets, pod mentorstvom prof. dr. Martina Milaniča.

Zagovor bo potekal v četrtek, 11. julija 2024 ob 11. uri v predavalnici Famnit-VP3 in prek orodja Zoom (Meeting ID: fam.vp3) / (Passcode: UPFamnit).

Doktorska disertacija bo javnosti na vpogled v knjižnici UP.

Vljudno vabljeni!

Vljudno vabljeni na nadaljnje izobraževanje in usposabljanje strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju, ki ga bodo izvedli na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT).

Raziskovalni inštitut InnoRenew CoE in Univerza na Primorskem sta uspešno gostila 67. mednarodni kongres Združenja za znanost o lesu in tehnologijo SWST (The Society of Wood Science & Technology), ki je potekal od 30. junija 2024 do 4. julija 2024, v kongresnem centru hotela Bernardin.

Prof. dr. Andrej Brodnik z Oddelka za informacijske znanosti in tehnologije na UP FAMNIT in UP IAM je bil izbran za člana neformalne strokovne skupine Evropske komisije za razvoj smernic za kakovostno poučevanje računalništva in informatike.

sreda, 3. julij 2024

V juniju pridobljeni novi projekti

V mesecu juniju je Oddelek za tehnologijo UP IAM pridobil projekt v okviru programa HORIZON RIA - Research and Innovation Action, ki bo z izvajanjem pričel septembra 2024. Oddelka za matematiko UP IAM in UP Famnit sta bila pa uspešna na Javnem razpisu za (so)financiranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Združenimi državami Amerike v letih 2024 – 2026, ki ga razpisuje Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovativno dejavnost Republike Slovenije (ARIS).

petek, 28. junij 2024

Predstavite se na ŠTARTUP 2024

Po zelo uspešni drugi izvedbi ŠtartUP dogodka, se tudi letos veselimo novega druženja z vami in našimi študenti. Dobrodošlico vsem študentom ponovno organiziramo v soboto, 5. oktobra, med 10. in 16. uro v Obmorskem parku Žusterna. 

Na seji Študentskega sveta T4EU, ki je potekala 25. 6. 2024, so predstavniki študentov univerz članic Transform4Europe odločali o novem vodstvu. Na seji so bile izvedene volitve za predsednika, podpredsednika in predstavnika študentov v upravni odbor. Za novo predsednico ŠS T4EU je bila izvoljena Lana Erjavec, študentka UP Fakultete za vede o zdravju, predsednica ŠS UP FVZ in predsednica ŠS UP.

Danes se je zaključila 50. edicija mednarodne delavnice o konceptih teorije grafov v računalništvu in informatiki  - WG2024, ki se je letos odvijala med 19. in 21. junijem 2024 v Gozdu - Martuljku v Kranjski Gori.

V sredo, 19. 6. 2024 je v prostorih Univerzitetne knjižnice (UP UK) potekala otvoritev univerzitetne trgovine – nakUP, ki jo je sicer univerza že predčasno odprla za čas tedna Transform4Europe: Onkraj meja (20.-24. maja 2024). Z otvoritvenim nagovorom, slavnostnim prerezom traku in opravljenim nakupom sta jo tako še uradno odprla rektorica UP, prof. dr. Klavdija Kutnar in direktor UP UK, izr. prof. dr. Jonatan Vinkler.

Šesto predavanje letošnjega cikla  z naslovom Izlet v galaksijo poskusov teorije iger, je izvedel Dr. Žiga Velkavrh, UP FAMNIT in UP IAM. Predavanje je potekalo v živo in prek videokonferenčne povezave ZOOM.  

Univerza na Primorskem (UP) je 15. maja 2024 objavila razpis za doktorsko mesto na področju Analize kompleksnega omrežja. Kandidat se bo zaposlil na Inštitutu Andrej Marušič (UP IAM) v skupini za Računalništvo in informatiko in postal doktorand Univerze na Primorskem, v okviru doktorskega študijskega programa Računalništvo in informatika na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT).

Delovno razmerje bo sklenjeno s polnim delovnim časom, 40 ur na teden (100 %), za določen čas enega leta z možnostjo podaljšanja, s 3 mesečno poskusno dobo, predviden začetek dela s 1. 10. 2024.

Univerza na Primorskem je 15. marca 2024 objavila Javni razpis za mlade raziskovalce na UP v 2024, s katerim razpisuje prosta delovna mesta za mlade raziskovalce, ki se bodo usposabljali za poklic raziskovalca in opravljali doktorski študij na UP, na podlagi pogodbe o zaposlitvi za poln delovni čas, za dobo do štirih let.

Univerzitetna ambulanta UP, ki deluje v prostorih Zdravstvenega doma Koper (ZD Koper) bo od julija do septembra 2024 ZAPRTA.


V maju je bil na Univerzi na Primorskem odobren nov projekt iz programa Horizon, in sicer v okviru programa MSCA Staff Exchanges, namenjen spodbujanju inovativnega mednarodnega, medsektorskega in interdisciplinarnega sodelovanja na področju raziskav ter inovacij z izmenjavo osebja, znanja in idej na vseh stopnjah inovacijske verige.

Med 28. in 30. majem 2024 je na Univerzi KU Leuven, v mestu Kortrijk (Belgija), potekala 10. konferenca "Computers in Scientific Discoveries conference" (CSD10), ki je združila raziskovalce s področij matematike, računalništva, kemije in računalniške teorije grafov. 

torek, 28. maj 2024

Zaključen T4EU Teden na UP

Univerza na Primorskem je v sodelovanju z Univerzo v Trstu, med 20. in 24. majem 2024, organizirala prvi T4EU teden (t.i. Transform4Europe Week: Beyond Borders) v novi seriji tednov Evropske univerze Transform4Europe. 


Uspešno zaključena tradicionalna konferenca TRIPLE i: Intuition, Imagination, Innovation in Suicidology, ki jo že 15. leto organizira Slovenski center za raziskovanje samomora (SCSR) na Univerzi na Primorskem, Inštitutu Andrej Marušič (UP IAM). Dogodek poteka v spomin na pokojnega prof. Andreja Marušiča ob času njegovega rojstnega dne, z glavnim ciljem spodbujanja intuicije, domišljije in inovacije pri raziskovanju in preprečevanju samomora ter samomorilnega vedenja.

INNORENEW COE IN UNIVERZA NA PRIMORSKEM ORGANIZIRATA KONFERENCO O OBNOVLJIVIH MATERIALIH TER NJIHOVI UPORABI PRI USTVARJANJU TRAJNOSTNIH ZGRADB. 

V raziskovalnem inštitutu InnoRenew CoE in Univerzi na Primorskem, vljudno vabijo k oddaji prispevkov in aktivnem sodelovanju na Mednarodni konferenci InnoRenew CoE 2024 (IRIC2024). Oddaja povzetkov je podaljšana vse do 24. maja 2024. Konferenca bo potekala že šesto leto zapored, in sicer v stavbi inštituta InnoRenew CoE v Izoli, od 11. do 12. septembra 2024.

četrtek, 16. maj 2024

ONKRAJ MEJA: T4EU teden na UP

Univerza na Primorskem v sodelovanju z Univerzo v Trstu prvič organizira T4EU teden (t.i. Transfor4Europe Week: Beyond Borders), med 20. in 24. majem 2024. Glavni namen dogodka je mreženje, izmenjava mnenj, izkušenj, znanj ter sodelovanje študentov in zaposlenih z vseh 11 partnerskih univerz.

Vljudno vabljeni na šesto in zadnje letošnje predavanje niza 2023/24 z naslovom »Izlet v galaksijo poskusov teorije iger«, ki bo v sredo, 15. maja 2024, ob 18.00, v Veliki predavalnici 3, UP FAMNIT in prek ZOOM povezavepredaval bo Dr. Žiga Velkavrh, UP FAMNIT in UP IAM.  

Univerza na Primorskem (UP) išče dinamičnega in motiviranega doktorskega kandidata za delo na področju Analize kompleksnega omrežja. Kandidat se bo zaposlil na Inštitutu Andrej Marušič (UP IAM) v skupini za Računalništvo in informatiko in postal doktorand Univerze na Primorskem, v okviru doktorskega študijskega programa Računalništvo in informatika na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT).

Delovno razmerje bo sklenjeno s polnim delovnim časom, 40 ur na teden (100 %), za določen čas enega leta z možnostjo podaljšanja, s 3 mesečno poskusno dobo, predviden začetek dela s 1. 10. 2024.

Akademija Novega evropskega Bauhausa (NEB Academy) je vodilna pobuda Evropske komisije, katere namen je pospešiti nadgradnjo znanj in prekvalifikacijo strokovnjakov s področja arhitekture, gradbeništva in inženirstva (ACE) ter podobnih področij. Z mrežo vozlišč za usposabljanje po vsej Evropi združujejo regionalne kompetence in omogočajo dostop do vsebin o trajnostnosti, krožnosti in znanju o biotskih materialih. Močno partnerstvo univerz, regionalnih centrov za usposabljanje, organov oblasti in evropskih organizacij je predstavilo delovanje konzorcija NEBA Alliance in pričelo soustvarjati to novo platformo za gradbeni sektor.

Danes, 9. aprila 2024, so na UP Famnit pozdravili še eno doktorico znanosti.

ponedeljek, 8. april 2024

Teden Alumni UP 2024

Teden Alumni UP je namenjen spodbujanju povezav med generacijami, profesorji, raziskovalci, študenti in partnerji skupnosti. V živo in na spletu bodo potekale številne delavnice, predavanja ter druge ustvarjalne in multidisciplinarne vsebine. Pridružite se nam!

// Za več informacij >> KLIK //

Evropska komisija bo v Bruslju med 9. in 13. aprilom 2024 organizirala drugi festival Novega evropskega Bauhausa. Med udeleženci bo tudi dr. Andreja Kutnar, direktorica InnoRenew CoE in koordinatorka Akademije Novega evropskega Bauhausa (NEBA), evropska komisarka Iliana Ivanova pa bo tudi uradno otvorila Akademijo NEBA, ki jo vodi Univerza na Primorskem.


Na UP IAM je razpisano prosto delovno mesto H017004 RAZISKOVALEC za področje Psihologija. Delovno razmerje bo sklenjeno s polnim časom, 40 ur na teden (100 %), za določen čas enega leta in s trimesečnim poskusnim delom. Pričetek dela je predviden s 1. majem 2024.

Kandidatke in kandidati lahko pisne ponudbe z življenjepisom in dokazili o izpolnjevanju pogojev pošljejo na e-naslov razpisi.famnitiam@upr.si.

Rok prijave je 17. april 2024. 

Danes, 2. aprila 2024, so na UP Famnit pozdravili še enega doktorja znanosti. 

Univerza na Primorskem iščem študenta/ko pri projektnem vodenju projekta NEBA Alliance, ki ga koordinira Univerza na Primorskem, vendar se formalno izvaja na Inštitutu Andrej Marušič.


Že veš kam naprej? Poznaš vse svoje možnosti? Si željan novega znanja, pa se ti zdi, da si za študij že prestar? Pridi in se pozanimaj! 


Univerza na Primorskem pripravlja že drugi sejem magistrskih in doktorskih študijskih programov “UPgrade! - razširi svoje znanje”, ki bo potekal v sredo, 17. aprila med 11. in 17. uro na Muzejskem trgu ob UP Famnit. 


Oddelka za matematiko FAMNIT in IAM Univerze na Primorskem iščeta vrhunskega raziskovalca na začetku kariere za podoktorsko mesto na področju strukturne in algoritmične teorije grafov, v povezavi z raziskovalnim projektom prof. dr. Martina Milaniča "Onkraj redkosti: razredi grafov and širinski parametri", ki ga financira ARIS.

Nuwan Tharanga Attygalle, študent doktorskega študijskega programa Računalništvo in informatika na UP Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT), bo zagovarjal doktorsko disertacijo z naslovom Improving interaction with radar-based gesture recognition when sensing through materials, pod mentorstvom izr. prof. dr. Klena Čopič Puciharja in somentorstvom izr. prof. dr. Matjaža Kljuna.


Prvo nedeljo v maju (5. maja) že nekaj let zaznamuje tek Wings for life, ki poteka na tri načine – na večjem dogodku, kjer tekače lovi zasledovalno vozilo (ta bo v Ljubljani) ali pa z aplikacijo. To lahko uporabi vsak, ki se bo na nedeljo ob 13.00 odpravil na tek, lahko pa se pridruži enemu od t. i. »app run« organiziranih tekov z aplikacijo, kjer vas lovi virtualni avtomobil. Letos bo tovrstni tek že drugič potekal ob morju v organizaciji Šport UP, ki na Univerzi na Primorskem skrbi za rekreacijo študentov in zaposlenih. Tekli bomo od stavbe UP FTŠ Turistica do zadnjega pomola portoroške plaže (krajši tek, obračališče po 2 km), do Seče (srednje dolg tek, 4,4 km v eno smer) ali do Sečoveljskih solin (8km). Letos je naš dogodek medijsko podprl tudi Radio Capris.


Univerza v Novi Gorici je objavila razpis za mesto mladega raziskovalca na področju algebre.

sreda, 20. marec 2024

Zaposleni 2.0 tudi letos


Ob praznovanju 20. obletnice UP so se zaposleni na sredo spraševali kako smo lahko še boljša različica sebe, različica UP 2.0. Tovrsten premislek pa ni omejen le na okrogle obletnice, temveč nas spodbuja tudi naprej, zato se je ime za sredine aktivnosti za zaposlene ohranilo. Vsem, ki so se potrudili in pripravili športne, izobraževalne in kulturne vsebine, oblikovane na podlagi želja iz anket zaposlenim, se zahvaljujemo za lepo dejanje gradnje dobrih in kolegialnih odnosov.  

Na slovesnosti v Armeriji Univerze na Primorskem je v torek, 19. marca 2024, prorektor za znanstveno-raziskovalno in razvojno delo, prof. dr. Štefko Miklavič ob dekanih UP FAMNIT in UP FVZ ter prodekanji UP PEF, na inavguraciji izročil odločbe o izvolitvi v naziv desetim novim rednim profesoricam in profesorjem Univerze na Primorskem. 


Raziskovalni inštitut InnoRenew CoE in Univerza na Primorskem vljudno vabita k oddaji prispevkov in aktivnem sodelovanju na Mednarodni konferenci InnoRenew CoE 2024 (IRIC2024). Oddaja povzetkov je možna vse do 10. maja 2024. Konferenca bo letos potekala že šesto leto zapored, in sicer v stavbi inštituta InnoRenew CoE v Izoli, od 11. do 12. septembra 2024.

Univerza na Primorskem vsako leto obeležuje obletnice obstoja v tednu okoli 17. marca, saj je bila 17. marca 2003, vpisana v Sodni register. Tako vsako leto poteka Teden UP, znotraj njega pa vedno Slavnostna akademija, na kateri UP podeli nagrade vsem, ki so s svojim delom ali aktivnostmi prispevali k ugledu, razvoju in uspehu univerze.

Tokratna akademija se je začela s posebno priložnostjo– v družbi prve rektoricedr. Lucije Čok, obeh rektorjev – dr. Rada Bohinca in dr. Dragana Marušiča, jdr. Klavdija Kutnar, ki je dosedanjo insignijo nosila v prvem mandatu, sprejela novo insignijo. Prvo rektorsko insignijo je ob nastanku podaril oblikovalec Oskar Kogoj, sedaj pa so jo vsi, ki so jo ponosno in odgovorno nosili s podpisi spravili v spominski okvir. Z novim desetletjem je univerzi oblikovanje nove insignije podaril akademski slikar, dr. Tilen Žbona, visokošolski učitelj na Univerzi na Primorskem in pobudnik vzpostavitve umetniških študijskih programov Vizualne umetnosti in oblikovanja na Univerzi na Primorskem.

 
petek, 15. marec 2024

Teden UP 2024

Univerza na Primorskem je objavila razpis za mlade raziskovalce, ki se bodo v prihodnjih štirih letih usposabljali po programu, ki je sestavljen iz raziskovalnega in študijskega sklopa. Posamezen mladi raziskovalec bo pod mentorstvom izvajal raziskovalno nalogo, ki bo ustrezno umeščena v raziskovalni program na članici UP.

V letu 2024 so razpisana štiri prosta mesta za mlade raziskovalce, od teh sta na UP IAM skupno razpisani dve mesti. 


Danes, 14. marca, obeležujemo mednarodni dan matematike in konstanto pi. Ob tej priložnosti so UP Famnit, UP IAM in Knjižni klub UP združili matematiko in umetnost z organizacijo dogodka prebiranja piezij, ki so prispele v okviru razpisanega natečaja piezij v slovenščini.


Univerza na Primorskem (UP) v podatkih o zaposlenih ženskah in študentkah ne sodi v večino značilnih podatkov. Med vsemi skupinami interne javnosti tako prevladujejo ženske, in sicer je med visokošolskimi učiteljicami in sodelavkami ter raziskovalkami 51,9 % odstotkov žensk (261), med podpornimi službami pa 75,2 % (200). Žensk zaposlenih v vodstvenih strukturah je 42,8 %.


Vljudno vas vabimo na inavguracijsko predavanje prof. dr. Miklósa Krésza, rednega profesorja za področje Računalništva in informatike, z naslovom: »Network analysis and network optimization: the cornerstone of applied theoretical computer science«, ki bo v sredo, 13. marca 2024 ob 16:30 v predavalnici Famnit-VP2, Glagoljaška 8, Koper (1. nadstropje).


 


Vljudno vas vabimo na inavguracijsko predavanje prof. dr. Ademirja Hujdurovića, rednega profesorja za področje Matematike, z naslovom: »Canonical double covers and their symmetries«, ki bo v ponedeljek, 11. marca 2024 ob 15:00 v predavalnici Famnit-VP1, Glagoljaška 8, Koper (1. nadstropje).


 


Evropska komisija je med 530 prijavami izbrala finaliste za prejem nagrade Novega evropskega Bauhausa za leto 2024. Raziskovalni inštitut InnoRenew CoE je med izbranimi finalisti, danes pa se tudi začenja javno glasovanje za prejem nagrade.

Prijava, ki so jo pripravili strokovnjaki v InnoRenew CoE, je med več kot 530 prijavami, izstopala po kakovosti, usklajenosti z vrednotami in načeli Novega evropskega Bauhausa ter možnosti za spodbujanje lepote, trajnosti in vključenosti.


V četrtek, 7. marca 2024 so sodelavke Slovenskega centra za raziskovanje UP IAM izvedle delavnico Programa profesionalnega usposabljanja z naslovom Podpora mladim: Integriran pristop opolnomočenja strokovnih delavcev za delo z mladimi v stiski.


Raziskovalna skupina Slovenskega centra za raziskovanje samomora UP IAM je bila znova uspešna pri pridobivanju projektov. V obdobju 2024-2026 bodo raziskovalke in raziskovalci centra izvajali projekt MentBox – Modular Mental Health Toolbox, financiran v okviru programa EU4Health Evropske komisije.

ponedeljek, 4. marec 2024

Zagonski sestanek projekta LIFE BE-WoodEN


Raziskovalci iz Univerze na Primorskem so se udeležili zagonskega sestanka projekta LIFE BE-WoodEN – Stavbe in izobraževanje v lesnem ekosistemu za Novi evropski Bauhaus, ki je potekal med 27. in 28. februarjem 2024, v Genovi v Italiji.


Vljudno vas vabimo na inavguracijsko predavanje prof. dr. Russella Stephena Woodroofa, rednega profesorja za področje Matematike, z naslovom: »Two problems on lattices of groups«, ki bo v petek, 8. marca 2024 ob 15:00 v predavalnici Famnit-VP3, Glagoljaška 8, Koper (2. nadstropje).


 

Vljudno vabljeni na tretje letošnje predavanje z naslovom »Königsberg: A Hidden Key to Graph Theory's Door« ki bo v sredo, 21. februarja 2024, ob 18.00, v Veliki predavalnici 3, UP FAMNIT in prek ZOOM povezave, predaval bo dr. Blas Fernandez, UP FAMNIT in UP IAM. 

Drugo predavanje letošnjega cikla z naslovom “Kako z matematičnimi prijemi premagati nasprotnika v igri SET” je izvedel Dr. Vito Vitrih, UP FAMNIT in UP IAM. Predavanje je potekalo preko vidokonferenčne povezave ZOOM.


Vljudno vas vabimo na inavguracijsko predavanje prof. dr. Marka Orla, rednega profesorja za področje Matematike, z naslovom "Grafološka jedra", ki bo v ponedeljek, 19. februarja 2024 ob 15. uri v predavalnici Famnit-VP1, Glagoljaška 8, Koper (1. nadstropje).


 


Oddelek za informacijske znanosti in tehnologije (DIST) na UP FAMNIT išče vrhunskega podoktorskega raziskovalca ali raziskovalko na področju psihološko podprtega uporabniškega modeliranja pod vodstvom izr. prof. dr. Marka Tkalčiča.

Pifilologija zajema različne mnemotehnične tehnike, ki nam lahko pomagajo pri znanju največjega možnega števila decimalk števila pi. En od načinov je piezija – torej poezija, v kateri mora število črk v n-ti besedi sestavka biti enako n-ti decimalki v desetiškem zapisu števila pi.
 

 // Nekaj prvih decimalk števila pi //


S februarjem 2024 začenjamo dvoletno raziskovalno delo v okviru mednarodnega projekta LIFE BE-WoodEN – Stavbe in izobraževanje v lesnem ekosistemu za Novi evropski Bauhaus, ki se bo izvajal v okviru Začetnega vozlišča Akademije Novega evropskega Bauhausa za trajnostno grajeno okolje z obnovljivimi materiali (NEBAP Hub).


Raziskovalec se bo zaposlil na Univerzi na Primorskem v skupini za gradbeništvo in postal doktorant Univerze na Primorskem v okviru doktorskega študijskega programa Obnovljivi materiali za zdrava grajena okolja na UP FAMNIT.

Iščemo dinamičnega in motiviranega doktorskega kandidata za delo na področju razvoja in vrednotenja razgradljivih kompozitnih sistemov les-beton.

V sklopu projekta Zelena, digitalna in vključujoča Univerza na Primorskem (GDI UP) je 12. in 19. januarja 2024 na UP PEF potekala dvodelna delavnica z naslovom Umetna inteligenca in raba trenutnih orodij, ki jo je izvedel izr. prof. dr. Matjaž Kljun, raziskovalec na UP IAM in predavatelj na UP Famnit.


Podaljšujemo rok prijave za razpisano delovno mesto J017100 SAMOSTOJNI STROKOVNI DELAVEC VII/1 v Kadrovski službi UP FAMNIT in UP IAM. Delovno razmerje bo sklenjeno s polnim delovnim časom, 40 ur na teden (100 %), za določen čas enega leta z možnostjo podaljšanja in trimesečnim poskusnim delom.

ponedeljek, 29. januar 2024

Sodelavci HICUB Lab na 8. konferenci HCI SI


V petek, 26. januarja 2023, je na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI UM) potekala 8. edicija konference HCI Slovenija.

petek, 26. januar 2024

Strokovno srečanje Piran po Piranu


Raziskovalke Slovenskega centra za raziskovanje samomora (SCSR UP IAM) so v četrtek, 25. januarja 2024, predstavile svoje aktualno raziskovalno delo na strokovnem srečanju z naslovom Piran po Piranu.


Kadrovska služba UP FAMNIT in UP IAM razpisuje delovno mesto J017100 SAMOSTOJNI STROKOVNI DELAVEC VII/1. Delovno razmerje bo sklenjeno s polnim delovnim časom, 40 ur na teden (100 %), za določen čas enega leta z možnostjo podaljšanja in trimesečnim poskusnim delom.

Predviden začetek dela s 1. marcem 2024. 


Vljudno vabljeni na drugo letošnje predavanje z naslovom

»Kako z matematičnimi prijemi premagati nasprotnika v igri SET«,

ki bo v sredo, 24. januarja 2024, ob 18.00, v Veliki predavalnici 3, UP FAMNIT in
prek ZOOM povezave,

predaval bo dr. Vito Vitrih, UP FAMNIT in UP IAM. 

Evropska komisija je objavila poročilo »Incentives and Skills: Focus on Research Talent. Mutual Learning Exercise on Knowledge Valorisation – Focus on Skills, Intersectoral Cooperation and Incentive Systems«, ki se osredotoča na to  načine gojenja raziskovalnih talentov, kar je bistveno za učinkovito izkoriščanje znanja.

Na UP FAMNIT je odprto delovno mesto D010001 ASISTENT - ASISTENT Z DOKTORATOM ZA PODROČJE RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE - M/Ž. Delovno razmerje bo sklenjeno s polnim delovnim časom 40 ur na teden (100 %), za določen čas 12 mesecev. Pogoj je aktivno znanje slovenskega jezika, zaradi opravljanja pedagoškega dela.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti