login
| EN

Dr. Nuša Zadravec Šedivy bo imela v četrtek, 3. 3. 2022 ob 11. uri preizkusno predavanje za prvo izvolitev v naziv visokošolska učiteljica - docentka za področje »Psihologija«.

Predavanje z naslovom »Pristopi k zmanjšanju občutka osamljenosti in krepitvi duševnega zdravja v pozni odraslosti« bo potekalo v okviru predmeta Javnozdravstvene intervencije - izbrana poglavja.

Predavanje bo potekalo na daljavo preko ZOOMa
Meeting ID: 829 9562 3536
Passcode: 307158

Vljudno vabljeni!


 

Med 11. 2. (mednarodnim dnevom žensk in deklet v znanosti) in 8. 3. (mednarodnim dnevom žensk), predstavljamo raziskovalke UP, ki so v preteklem letu dosegle pomembne mejnike v svojem raziskovalnem delu in njihove misli o položaju žensk v znanosti.

Dr. Andreja Kutnar se ukvarja s področjem lesarstva, predvsem trajnostne rabe naravnih virov, je direktorica Zavoda InnoRenew, ki je v letu 2021 zaključil gradnjo največje lesene zgradbe v Sloveniji, pridobila pa je tudi pomemben temeljni projekt z avstrijskimi partnerji (Razvoj lesnih kompozitov z višjo zaščito pred udarnim hrupom za izboljšanje kvalitete bivanja), financiran v okviru ARRS.

Raziskovalni inštitut InnoRenew CoE je s slavnostnim dogodkom praznoval odprtje svoje nove stavbe v Izoli, skupaj s parterji in visokimi gosti. Dogodka se je udeležil tudi državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport dr. Mitja Slavinec, generalni direktor Direktorata za lesarstvo na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Danilo Anton Ranc ter župan občine Izola Danilo Markočič.

Med 11. 2. (mednarodnim dnevom žensk in deklet v znanosti) in 8. 3. (mednarodnim dnevom žensk), predstavljamo raziskovalke UP, ki so v preteklem letu dosegle pomembne mejnike v svojem raziskovalnem delu in njihove misli o položaju žensk v znanosti.

Dr. Vita Poštuvan se ukvarja s preučevanjem in preprečevanjem samomorilnega vedenja in promocijo duševnega zdravja, v letu 2021 je kot vodja pridobila temeljni projekt Človek v primežu Covid-19: psihološke posledice epidemije in preventivnih zaščitnih ukrepov za zajezitev širjenja okužb, financiran v okviru ARRS, in za svoje raziskovanje prejela tudi Zoisovo priznanje za pomembne znanstvene dosežke na področju suicidologije in duševnega zdravja.

Med 11. 2. (mednarodnim dnevom žensk in deklet v znanosti) in 8. 3. (mednarodnim dnevom žensk), bomo v seriji intervjujev predstavili raziskovalke UP, ki so v preteklem letu dosegle pomembne mejnike v svojem raziskovalnem delu in njihove misli o položaju žensk v znanosti. S serijo predstavitev bomo nadaljevali mesečno, saj verjamemo, da pomena žensk v znanosti ni mogoče omejiti na obeležja.

Dr. Andreja Kutnar, redna profesorica, nosilka področja znanosti o lesu na Oddelku za aplikativno naravoslovje Univerze na Primorskem in direktorica InnoRenew CoE, se je 8. februarja 2022, udeležila konference »Les v gradbeništvu« (Drvo u graditeljstvu), ki je potekala v Opatiji, na Hrvaškem.

Podnebne spremembe vse bolj silijo sektor grajenega okolja in gradbeništva k preoblikovanju iz glavnega akterja izpustov emisij toplogrednih plinov v osrednjega akterja rešitev. Prava pot do bolj trajnostne prihodnosti je razvoj tehnologije masivnega konstrukcijskega lesa in večja splošna uporaba lesa v gradnji srednje visokih in visokih stavb. Srečujemo se tudi s izzivom hitro rastočega svetovnega mestnega prebivalstva in večja uporaba lesa v grajenem okolju lahko hkrati zmanjšuje emisije ogljika ter povečuje koristen vpliv na zdravje ljudi.

Vabimo vas na četrto letošnje predavanje z naslovom »Od kač in lestev do cene delnic«, ki bo v sredo, 16. februarja 2022, ob 18. uri, prek ZOOM povezave. Predavala bo dr. Ana Zalokar (UP IAM/UP Famnit).

Na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem se zaključuje 10-dnevno mednarodno izobraževanje univerzitetnih profesorjev s področja inteligentne analize podatkov. Usposabljanje je del ELBA projekta , ki poteka v sklopu ERASMUS + mreže, kjer sodelujejo visoko profilirani strokovnjaki z univerz v Uzbekistanu, Kazahstanu, Kirgizistanu in Tadžikistanu. Namen teh usposabljanj je oblikovanje in izvajanje multidisciplinarnega paketa modulov (predmetov) za študente dodiplomskega in magistrskega študija na desetih partnerskih univerzah v Centralni Aziji.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti