login
| EN

Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) je v okviru razpisa Erasmus+ 2022 Univerzi na primorskem odobril projekt (KA171) v okviru programa Erasmus+, ključni ukrep 1 – učna mobilnost posameznikov. Odobrili so 20 odhodnih mobilnosti za namen poučevanja v Egipt, Izrael, Južna Afrika, Kenija in Uzbekistan (glej priloga_1 dodeljene mobilnosti).


Raziskovalni inštitut InnoRenew CoE in Univerza na Primorskem sta med 17. in 18. novembrom 2022, organizirala mednarodno konferenco InnoRenew CoE 2022 »Na novo premišljene stavbe in materiali za trajnostno prihodnost«. V Izoli so se zbrali številni mednarodni strokovnjaki in znanstveniki ter izmenjali znanja za izboljšanje gradbenih praks z uporabo obnovljivih materialov.

Raziskovalni inštitut InnoRenew CoE je skupaj z OŠ Šmarje pri Kopru, OŠ Dušana Bordona, OŠ Škofije, Gimnazijo Koper, Mestno občino Koper in Univerzo na Primorskem, pripravil razstavo Ambasadorji trajnostnega razvoja.

Univerza na Primorskem vzpostavlja novo Alumni pisarno, kjer bo zaposlila kar 6 svojih diplomantov v okviru projekta Zelena, digitalna in vključujoča Univerza na Primorskem. Delovno razmerje bo sklenjeno za polni delovni čas do 30. 6. 2025. Alumni pisarna bo zagotavljala interdisciplinarno sodelovanje med diplomanti različnih študijskih področij in okoljem.

Vabimo vas na drugo letošnje predavanje z naslovom

»Rubikova kocka: od teorije grup, prek algoritmov do hitrostnega reševanja«,

Sreda, 23. november 2022, ob 18.00, Velika predavalnica 3, UP Famnit / ZOOM povezava

Dr. Branko Kavšek, UP Famnit in IJS

ponedeljek, 7. november 2022

Zagovor doktorske disertacije Deana Lipovca


Dean Lipovac, študent doktorskega študijskega programa Obnovljivi materiali za zdrava grajena okoljana UP Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT), bo zagovarjal doktorsko disertacijo z naslovom Human preference for wooden materials and their role in restorative environments, pod mentorstvom doc. dr. Michaela Burnarda.

Zagovor bo potekal v petek, 11. 11. 2022, ob 15. uri, v predavalnici Sequoia na raziskovalnem inštitutu InnoRenew CoE (Izola). Zagovor bo možno spremljati tudi prek orodja Zoom, povezava je dostopna tukaj (Meeting ID: 863 8828 4637).

Doktorska disertacija bo javnosti na vpogled v knjižnici UP FAMNIT v prihodnjih dneh.

Vljudno vabljeni!


Andrés David Santamaría-Galvis, študent doktorskega študijskega programa Matematične znanosti na UP Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT), bo zagovarjal doktorsko disertacijo z naslovom On partitionability and shellability of relative simplicial complexes, pod mentorstvom
izr. prof. dr. Russa Woodroofa.

Zagovor bo potekal v torek, 8. 11. 2022, ob 17. uri v predavalnici Famnit-MP1 (Glagoljaška 8, Koper). Zagovor bo možno spremljati tudi prek orodja Zoom, povezava je dostopna tukaj (Meeting ID: 840 2318 1429, Passcode: 399720).

Doktorska disertacija bo javnosti na vpogled v knjižnici UP FAMNIT v prihodnjih dneh.

Vljudno vabljeni!

petek, 4. november 2022

Kar 7-krat okoli sveta s kolesi


Akcija Prekolesarimo svet, ki jo vsako leto organizira Mednarodno združenje za preprečevanje samomora (International Association for Suicide Prevention - IASP), je doživela najbolj množično udeležbo doslej – več kot 2.000 udeležencev iz več kot 47 držav je kolesarilo, da bi ozaveščali o preprečevanju samomora.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti