login
| EN

Oddelek za matematiko UP FAMNIT vabi na predavanje z naslovom »Kako se ekonomija podre kot hiša iz kart ali o sankcijah zoper Rusko federacijo«, ki bo v četrtek, 17. marca 2022, ob 18. uri. Predaval bo doc. dr. Rado Pezdir. Predavanje bo potekalo preko videokonferenčnega sistema Zoom, povezava je dostopna tukaj (Zoom Meeting ID: 898 1364 1555).

Na predavanju bomo na poljuden način predstavili mehanizem šoka, ki ga bo doživela Ruska federacija zaradi sankcij. Pokazali bomo kako sankcije vplivajo na finančne trge, podjetja in potrošnjo ter morebitne posledice za domačo ekonomijo.

Doc. dr. Rado Pezdir je doktoriral na Fakulteti za management Univerze na Primorskem. Na UP FAMNIT je zaposlen kot predavatelj in koordinator dodiplomskega študijskega programa Matematika v ekonomiji in financah. Sodeluje pri predmetih kot so Finance, Finančni praktikum, Mikroekonomska analiza, Makroekonomska analiza in Makroekonomsko modeliranje. Kot izvedenec s področja finančne forenzike sodeluje tudi pri preiskovalnih komisijah Državnega zbora. Javnosti je poznan kot preiskovalec, ki je odkril afero milijardnega pranja denarja v največji slovenski banki NLB, lani pa je izdal novo knjigo z naslovom Vzporedni mehanizem globoke države.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti