login
| EN

V Cankarjevem domu v Ljubljani se je v petek, 8. julija 2022, zaključil 17. Evropski kongres Psihologije (ECP2022), v organizaciji Društva psihologov Slovenije in pod okriljem EFPA – European Federation of Psychologists' Associations.

Kongresa so se aktivno udeležile tudi raziskovalke Slovenskega centra za raziskovanje samomora (SCSR IAM) in Oddelka za Psihologijo (UP Famnit). Opravile so kar 13 samostojnih prezentacij znanstvenih izsledkov in prisostvovale predavanjem priznanih strokovnjakov s področja psihologije.

Tema letošnjega kongresa “Psychology as a Hub Science: Opportunities & Responsability” ponuja možnost pregleda raziskovalnih izsledkov, strokovne prakse in teorije na področju psihologije v luči priložnosti in tudi odgovornosti, ki jih ima psihologija kot osrednja znanost v sodobni družbi.

Mlada raziskovalka, Nina Krohne, je udeležbo na kongresu doživela kot odlično izkušnjo: »Vsebin je bilo ogromno, poslušali in spoznali smo številne strokovnjake iz najrazličnejših področij psihologije, ki delujejo širom sveta. Hkrati pa je bila to tudi enkratna priložnost za predstavitev rezultatov našega dela. Vesele smo udeležbe tako velikega dogodka na domačih tleh.«

 

  

 

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti