login
| EN

Raziskovalni inštitut InnoRenew CoE in Univerza na Primorskem bosta med 6. in 9. septembrom 2022 organizirala eno najpomembnejših svetovnih konferenc s področja sodobnega trajnostnega gradbeništva. Prijave za udeležbo na konferenci so odprte.


Konferenca Woodrise 2022 bo na slovensko obalo pripeljala vrhunske mednarodne strokovnjake s področja večnadstropne lesene gradnje, ki bodo predstavili aktualne arhitekturne in inženirske dosežke v tej panogi. Na konferenci bo poudarek na vseh pomembnih točkah, za katere se zavzemata Evropski zeleni dogovor in Novi evropski Bauhaus. Predavatelji se bodo osredotočili na temo renovacije, rehabilitacije in obnove obstoječih stavb z uporabo tehnologij lesene gradnje.

Glavni del konference bo potekal v kongresnem centeru hotela Bernardin, 6. in 7. septembra 2022, kjer bodo predstavljeni najboljši primeri trajnostne gradnje s celega sveta. Med ključnimi govorci bo tudi Hans Joachim Schellnhuber, idejni vodja za razvoj Novega evropskega Bauhausa; Julian Anderson, direktor prvega visokega hotela 55 Southbank Boulvard Melburne iz križno lepljenih plošč (CLT) v Avstraliji; Bruno Dujić, direktor slovenskega podjetja CBD; Luis Jorge, ki je vodil projekt renovacije Hotela Mondegro na Portugalskem; arhitekt Matthew Eastwood; Stefan Winter iz Univerze v Aaltu in drugi.

Pred glavnimi predavanji bodo imeli obiskovalci možnost spoznati tudi dosežke najpomembnejših svetovnih raziskovalnih projektov lesene gradnje, kot so na primer projekti DynaTTB, ClickDesign ali Pharaon, pozneje pa sodelovati na tematskih delavnicah, kjer bodo bolj podrobno predstavljena zadnja dognanja o ključnih lastnostih visoke lesene gradnje.

Od 8. do 9. september 2022 pa bodo organizirane strokovne ekskurzije in poslovni obiski glavnih akterjev s področja gradbene in lesnopredelovalne panoge v Sloveniji in bližnji okolici – Slovenija namreč leži le streljaj od najpomembnejših podjetij, ki narekujejo razvoj sodobne svetovne lesne arhitekture. Udeleženci se lahko odločijo obiskati Benetke, München, Dunaj ali Zürich ter se dodatno izobrazijo o gozdarstvu, križno lepljenih ploščah, lepljenemu lesu, opažu, napredni tehnologiji in opremi.

Za več informacij o programu in načinu prijave obiščite spletno stran konference, ki poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Univerza na Primorskem

Inštitut Andrej Marušič
UP IAM

Muzejski trg 2
6000 Koper
Slovenija

tel.: +386 (0)5 611 75 91
fax.: +386 (0)5 611 75 92
e-mail: info@iam.upr.si
Avtorske pravice
Izjava o dostopnosti